اتوسکوپ و یا اوریسکوپ نام وسیلهای پزشکی است که برای مشاهده داخل گوش از آن استفاده می شود. پزشک ها به منظور غربالگری بعضی بیماری ها در معاینه های دورهای معمول و یا بررسی برخی شکایات مرتبط با سیستم شنوایی از این وسیله استفاده می نمایند. به وسیله اتوسکوپ میتوان گوش خارجی و میانی را مورد معاینه قرار داد.
از این وسیله برای مشاهده داخل چشم استفاده می گردد. در هنگام استفاده، فرد مشاهده کننده می تواند با شخص فاصله ای در حدود یک دست داشته باشد و تصویر معکوس شده توسط یک عدسی محدب مشاهده گردد. مهمترین مزیت استفاده از آن، تعیین سلامت رتین و محفظه ویتروس می باشد. با این وسیله معاینه کننده از طریق سوراخ مردمک می تواند سطح شبکیه چشم و اجزای آن را شامل بررسی عروق خونی - دیسک اپتیک یا سر عصب بینایی و ماکولا یا لکه زرد چشم را بررسی نماید. به عبارت دیگر با این وسیله بیماری های سطح خلفی چشم بررسی می شود.
افتالموسکوپي عبارت است از ديدن داخل چشم (پس از گشاد کردن مردمک). افتالموسکوپي امکان مشاهده محيط داخلي صفحة بينايي، شبكيه (Optic Disc) يا نقطه كور، لكه زرد، سرخرگ ها، سياهرگ ها، ماكولا، مشيميه، (Choroid) و محيط هاي شفاف چشم را فراهم مي سازد. افتالموسکوپي به دو روش مستقيم و غير مستقيم انجام مي شود.
پزشکان به خانم های باردار توصیه می کنند که حتما در هنگام استراحت به پهلو (طرفین) دراز بکشند. دلیل این توصیه افزایش حداکثری توزیع اکسیژن و مواد غذایی به جنین در حال رشد می باشد. با این حال دراز کشیدن طولانی مدت به طرفین برای خانم بارداری که اضافه وزن زیادی در ناحیه شکم دارد (گاهی بیشتر از ۸ تا ۱۲ کیلوگرم ! ) می تواند بسیار مشکل باشد و فشار مضاعفی به مفاصل ران، کمر و گردن می آورد.
دستگاه اکسیژن ساز، از تکنیک بسیار ساده جهت فراهم آوردن اکسیژن مورد نیاز بیمار، استفاده میکند. دستگاه اکسیژن ساز، توسط پمپ مخصوص، هوای درون اتاق را مکیده و سپس از محفظههای پودر زئولیت عبور میدهد و پودر زئولیت، اکسیژن 21 درصد موجود در هوای ورودی را از گازهای دیگر هوا جدا کرده و به سمت محفظههای دیگر هدایت مینماید.
آیا تا به حال با این مشكل روبهرو شدهاید كه مصرف قرص هایتان را فراموش كنید؟ آیا تاكنون آن قدر تعداد قرصهایتان زیاد شده است كه فراموش كنید از هر كدام از آن ها باید چند تا بخورید یا هر كدام را در چه روز و ساعتی میل كنید؟ اگر دچار این مشكلات بودهاید دیگر چندان نگران نباشید، چون پژوهشگران راه حل جدیدی برای این مشكل پیدا كردهاند.