اگر شما هم مبتلا به واریس هستید و به ورزش کردن علاقه دارید، حتماً تا به حال از خودتان پرسیدهاید چه ورزشی برای شما مفید است و از شدت دردتان میکاهد؟ ورزش مهمترین عامل در درمان و پیشگیری از واریس است.در ادامه خواهیم دید چه ورزشهایی برای واریس مناسب هستند و کدام یک نتیجه معکوس دارند.
واریس، تورم رگهای سطح پوست است که در برخی موارد نیز دردناک میشود. این رگها معمولا در ناحیه ساق پا یا رانها و به رنگهای آبی تیره یا بنفش دیده میشوند. هم زمان با رشد کودک و افزایش وزن مادر، این واریس ها شدت پیدا میکند. افزایش سطح هورمون پروژسترون در بدن مادر، باعث شلشدن دیواره رگهای خونی می شود. علاوه بر این، افزایش حجم خون در بدن نیز باعث بزرگ شدن رگها میشود. در ابتلا به واریس، عوامل دیگری مانند سابقه خانوادگی، چاقی و مدت زمان ایستادن نیز دخیل هستند. اگر چه شیوهای قطعی برای پیشگیری از این مشکل وجود ندارد، اما با رعایت مواردی میتوان شدت آن را کاهش داد.
واریس نوعی بیماری است که به صورت برجسته شدن و بیرون زدن وریدها تظاهر کرده و ممکن است در اعضای مختلف بدن (مری،کولورکتال و…) دیده شود، ولی عموما واریس را به عنوان درگیری عروق اندام تحتانی میشناسند. دریچه های لانه کبوتری که به صورت یک طرفه به سمت قلب باز میشوند، در بازگرداندن خون از اندام های تحتانی به قلب در برابر جاذبه زمین نقش موثری دارند.
شیوع بیماری واریس در بانوان بهعلت عوامل هورمونی و زایمان، ایستادن مداوم و ثابت همواره وجود داشته است. توصیه میشود افرادی كه مجبور به ایستادن طولانی مدت هستند باید گهگاه وضعیت خود را تغییر دهند. بدن خود را به حالت نشسته یا درازكش تغییر حالت داده و یا پاهای خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهند و با ماساژ ملایم، تخلیه وریدی را تشدید كنند.
واریس ورید های پا یکی از مشکلاتی است که همه را ناراحت می کند. برخی از افراد به علت برخی از شرایط زمینه ساز، ممکن است به طور گریز ناپذیری به واریس مستعدتر باشند. اما اقدامات پیشگیری و تکنیک های پزشکی بسیاری برای کاهش ظهور ورید واریسی و درد ناشی از آن ها وجود دارد.
جوراب واریس فشار ملایمی بر سیستم وریدی وارد آورده و خون را به طرف وریدهای عمقی و قلب هدایت میکند . استفاده خودسرانه از جوراب واریس ممکن است خطرناک باشد . برخی از جوراب های نامرغوب ممکن است باعث خارش و آسیب به پوست شوند....