تب یکی از آشکارترین نشانههای ابتلا به برخی از بیماریهاست و معمولاً درمان سادهای هم دارد. اما از درمان های طبی که بگذریم، متخصصان تغذیه هم توصیه هایی برای کاهش تب دارند؛ اینکه زمان ابتلا به تب چه بخوریم و چه نخوریم تا زودتر خوب شویم، مطلبی است که در ادامه به آن پرداخته و 10 مورد از مهمترین توصیه هایش را برایتان برشمردهایم.
1- آب و آبمیوه بنوشید
کاهش میزان آب بدن یکی از بزرگترین مشکلاتی است که برای یک بیمار تبدار اتفاق میافتد. این کم آب شدن بدن میتواند با احساس خستگی، کرختی و عدم تمرکز همراه باشد. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می کنند اگر تب دارید، برای جبران کم آبی بدنتان تا میتوانید، آب و آبمیوه بنوشید. مصرف آبمیوه های تازه، طبیعی و خنک به دریافت سطح مناسبی از انواع ویتامینها و املاح در بدن کمک میکند و تعادل آب و الکترولیت ها را بازمیگرداند. شما می توانید با مصرف انواع میوه های رسیده، تازه و خنک هم تا حد قابل قبولی تب را پایین بیاورید.
2- غذاهای پخته میل کنید
بهتر است افراد بیماری که تب دارند، از مصرف غذا های خام و نانهای سفید پرهیز کنند و به جای آن غذاهای کاملا پخته و غلات سبوسدار را در برنامه غذایی شان بگنجانند. به طور کلی هضم غذا های پخته یا غلات سبوسدار برای بدن سادهتر از هضم خوراکیهای خام و غلات تصفیه شده است. دیرهضم بودن خوراکی های خام و فشاری که آن ها بر دستگاه گوارش وارد میکنند، میتواند وضعیت یک بیمار مبتلا به تب را بدتر کند بنابراین افراد مبتلا به تب باید تا بهبود کامل، سبزی های بخارپز و میوه هایی که کمی حرارت دیدهاند و رسیدهتر هستند، بخورند.
3- خوراکی های ملین بخورید
ابتلا به یبوست هنگامی که بیماری همراه با تب را پشت سر میگذارید، میتواند باعث تشدید تب و مشکلاتتان شود. به همین دلیل بهتر است حتماً سوپ مرغ را با آلو یا میوههای ملین مانند کیوی و انجیر مصرف کنید تا دچار یبوست و دردسر های بیشتر نشوید.
4- به ویتامین E احترام بگذارید
محققان آمریکایی دریافتهاند مصرف خوراکیهای حاوی ویتامین E میتواند تا حد قابل ملاحظهای باعث کاهش تب، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریعتر بیماری شود. به همین دلیل بهتر است در دوران بیماری، مقداری از خوراکی های حاوی این ریزمغذیهای مفید را هم در برنامه غذاییتان بگنجانید. از مهمترین منابع ویتامین E میتوان بادام، روغن ذرت، فندق، کره بادام زمینی، ماهی سالمون و تخمه آفتابگردان را نام برد.
5- ویتامین C را جدی بگیرید
کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن در پی ابتلا به بیماری عفونی و تب کردن متعاقب آن، جزو شایعترین مشکلاتی است که بدن دچار آن میشود بنابراین هرچقدر بیشتر، بهتر و سریعتر سیستم دفاعی بدنتان را در برابر عوامل بیماریزا تقویت کنید، زودتر از شر بیماری خلاص خواهید شد. مصرف حجم مناسبی از خوراکیهای حاوی ویتامین C میتواند تأثیر چشمگیری در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و بهبود بیماری داشته باشد. از مهمترین منابع این ویتامین میتوان به انواع مرکبات، پیاز، انواع فلفل دلمهای در رنگهای مختلف، کلم بروکلی، گریپ فروت، طالبی، کلم، کیوی، توتفرنگی و گوجهفرنگی اشاره کرد.
6- بتاکاروتن را فراموش نکنید
بتاکاروتن نیز یکی از ریزمغذی هایی است که میتواند در کاهش تب به ما کمک کند. زردآلو، مارچوبه، جگر سیاه، کلم بروکلی، طالبی، هویج، ذرت، انبه، گوجهفرنگی، گریپفروت صورتی، هندوانه و هلو هم از بهترین منابع غذایی حاوی بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدها هستند.
7- رویتان کم نشود
زینک یا همان روی، ماده معدنیای است که تأثیری حیاتی برای مقاومت در برابر عوامل عفونی و ترمیم بافتهای آسیبدیده در بدن دارد. مصرف متعادل خوراکی های حاوی روی نیز میتواند باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و کاهش شدت علائم سرما خوردگی و میزان تب بشود. بنابراین توصیه میشود اگر تب داشتید، به بیماری های عفونی مبتلا شدید یا سرماخوردگی به سراغتان آمد، حتماً خوراکی های سرشار از روی مانند تخممرغ، گوشت قرمز، مغزهای خام، غذاهای دریایی و غلات سبوسدار مصرف کنید.
8- نوشیدنی های کافئین دار ننوشید
وقتی تب میکنیم، دمای بالای بدن باعث افزایش تعریق و تبخیر آب بیشتری از آن میشود. به همین دلیل باید سعی کنیم تا حد امکان به حفظ میزان مناسبی از آب در بدنمان کمک کنیم. یکی از راههای پیشگیری از کمآب شدن بیش از حد بدن، مصرف نکردن خوراکیهای مدری است که حجم ادرار را افزایش میدهند و میزان آب دفعشده از بدن را هم بالا میبرند بنابراین بهتر است در دورانی که تب دارید، دور مصرف انواع نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند چای، قهوه یا نسکافه را خط بکشید.
9- شکر نخورید
اگر تب دارید، شکر و خوراکی های شیرینی مانند نوشابه های گازدار، آبمیوه های صنعتی حاوی شکر، عسل و قند مصرف نکنید. همان طور که میدانید، گلبولهای سفید به عنوان بزرگترین مدافعان بدن در برابر عوامل بیماری زا باید قدرت برخورد مناسب برای از بین بردن دشمن بیرونی که همان عفونت ها، ویروسها و میکروبها هستند، داشته باشند. مصرف شکر و خوراکی های شیرین، قدرت مبارزه گلبولهای سفید خون را کاهش می دهد و باعث میشود با سرعت مناسبی موفق به از بین بردن عوامل بیماریزا نشوند.
10- دور این خوراکیها خط بکشید
اگر تب دارید، دور این خوراکی ها را خط بکشید: شیر غیر پاستوریزه یا لبنیات باز و فله ای، میوه های با پوست، سبزیهای خام، غذاهای سرخکردنی، چرب و سرشار از کلسترول که هضمشان برای دستگاه گوارش سخت است، نوشیدنیهای گازدار و مدر مانند ماءالشعیر، آدامسهای ترک سیگار که حاوی مقداری کافئین و مدر هستند و همین طور تنقلات شوری مانند چیپس و پفک.
منبع : تبیان
دستگاه ورزشی چگونه در رسیدن به وزن ایده آل به ما کمک می کند؟
با استفاده از یک دستگاه ورزشی، می توانید روزانه کالری بیشتری مصرف کنید و بعد از گذشت چند هفته، علاوه بر کاهش وزن و شرایط وزن ایده آل، به فیزیک مناسب بدنی خود برسید. هر دستگاه ورزشی، کالری متفاوتی مصرف می کند. برای اطلاع از بهترین شیوه ورزش برای لاغری و میزان کالری مصرفی هر دستگاه ورزشی، بر روی اسم هر یک از آن ها کلیک کنید.
میزان کالری مصرفی تردمیل ، دوچرخه ثابت ، فوتبال دستی ، میز بیلیارد ، میز پینگ پنگ ، دمبل ، دستگاه بدنسازی چند کاره و ایرهاکی را در ادامه مشاهده نمایید.
شما هم می توانید در مورد این مقاله نظر دهید
637915 بازدید
|
204986 بازدید
|
62883 بازدید
|
45550 بازدید
|
29564 بازدید
|