فشار خون بالا و ورزش نکردن ارتباط نزدیکی با هم دارند؛ از طرف دیگر ورزش کردن میتواند به پایین آوردن فشار خون در افراد دچار پرفشاری خون کمک کند. خطر دچار شدن شما به فشار خون بالا (بیماری پرفشاری خون) با بالا رفتن سن افزایش مییابد، اما اندکی ورزش کردن میتواند تفاوت بزرگی را از لحاظ پیشگیری از این بیماری ایجاد کند. و اگر از پیش دچار فشار خون بالا باشید، ورزش کردن به کنترل آن کمک میکند.
اگر فعالیت جسمی روزانهتان را افزایش دهید، میتوانید فشار خون سیستولی - شماره بالا در اندازهگیری فشار خون- را به طور میانگین 4 تا 9 میلیمتر جیوه کاهش دهید. این میزان پایین آوردن فشار خون به اندازه تاثیر برخی از دارو های کاهنده فشار خون است. در برخی از افراد انجام مقداری ورزش ممکن است آنقدر فشار خون را پایین بیاورد که نیاز به مصرف دارو بوسیله آنها را برطرف کند.
برای اینکه فشار خونتان را پایین نگهدارید، باید به ورزش کردن ادامه دهید. حدود یک تا سه ماه طول میکشد تا اثر ورزش منظم بر پایین آوردن فشار خون خود را نشان دهد. اما این اثر تا هنگامی ادامه خواهد یافت که شما ورزشتان را قطع نکنید.
نوع و میزان ورزش لازم
ورزشهای هوازی ای هستند که باعث کاهش فشار خون می شوند و برای انجام این ورزش ها لازم نیست که حتما هر روز چند ساعت را در سالن ورزشی بگذرانید. افزودن فعالیت جسمی با شدت متوسط به برنامه روزانه زندگی تان هم میتواند تاثیربخش باشد. هر فعالیتی که سرعت ضربان قلب و تنفس شما را افزایش دهد یک تمرین هوازی شمرده می شود:
- انجام کارهای خانه مانند چمنزنی، سابیدن کف اتاق، جمع کردن آشغالها و...
- ورزشهای فعال مانند بسکتبال و تنیس
- بالا رفتن از پلهها
- پیادهروی
- دویدن آرام
- دوچرخه سواری
- شنا
انجمن قلب آمریکا انجام دست کم 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط یا 75 دقیقه ورزش با شدت بالا یا ترکیبی از این دو را در هر هفته توصیه میکند. هدف این است که در اغلب روزهای هفته روزانه دست کم سی دقیقه فعالیت هوازی انجام دهید. اگر نمیتوانید این مقدار زمان را در روز را به ورزش اختصاص دهید، میتوانید آن را به دورههای کوتاهتر هم تقسیم کنید.
توصیههای ورزشی برای افراد دچار فشار خون بالا:
اگر دچار فشار خون بالا هستید، گاهی لازم است پیش از شروع برنامه ورزشی تان از پزشک تان اجازه بگیرید، به خصوص اگر این عوامل خطرساز بیماری قلبی هم را داشته باشند:
- مرد بالاتر از 40 سال یا زن بالاتر از 50 سال هستید
- سیگار میکشید
- اضافه وزن دارید یا چاق هستید
- دچار بیماری مزمن قلبی یا بالا بودن کلسترول هستید
- سابقه حمله قلبی دارید
- سابقه خانوادگی مشکلات قلبی در پیش از 55 سالگی دارید
- هنگام ورزش دچار درد قفسه سینه یا احساس سرگیجه می شوید
- از وضعیت سلامت تان اطلاع کافی ندارید
توجه داشته باشید که اگر برای فشار خونتان یا بیماری دیگر دارویی را به طور منظم مصرف میکنید با دکترتان درباره اثر ورزش بر نحوه این عمل این دارو یا عوارض جانبی آن و نیز تاثیر این دارو بر واکنش بدن تان نسبت به ورزش مشورت کنید.
احتیاطاتی که باید رعایت کنید:
برای کم کردن خط آسیبدیدگی، ورزش را به آهستگی آغاز کنید. پیش از شروع ورزش بدنتان را گرم کنید و پس از پایان ورزش بدنتان را سرد کنید. به تدریج شدت حرکات را افزایش دهید. در صورتی که این علائم را تجربه کردید، فورا ورزش خود را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید:
- درد قفسه سینه یا احساس سنگینی در قفسه سینه.
- سرگیجه، سیاهی رفتن چشم ها و غش کردن.
- درد در بازو ها یا فک.
- تنگ نفس شدید.
- نامنظمی ضربان قلب.
- احساس خستگی و فرسودگی شدید.
منبع : همشهری آنلاین
دستگاه ورزشی چگونه در رسیدن به وزن ایده آل به ما کمک می کند؟
با استفاده از یک دستگاه ورزشی، می توانید روزانه کالری بیشتری مصرف کنید و بعد از گذشت چند هفته، علاوه بر کاهش وزن و شرایط وزن ایده آل، به فیزیک مناسب بدنی خود برسید. هر دستگاه ورزشی، کالری متفاوتی مصرف می کند. برای اطلاع از بهترین شیوه ورزش برای لاغری و میزان کالری مصرفی هر دستگاه ورزشی، بر روی اسم هر یک از آن ها کلیک کنید.
میزان کالری مصرفی تردمیل ، دوچرخه ثابت ، فوتبال دستی ، میز بیلیارد ، میز پینگ پنگ ، دمبل ، دستگاه بدنسازی چند کاره و ایرهاکی را در ادامه مشاهده نمایید.
شما هم می توانید در مورد این مقاله نظر دهید
640409 بازدید
|
205954 بازدید
|
62907 بازدید
|
45568 بازدید
|
29591 بازدید
|